DEN HELDER - De bewoner van een appartement aan de Spoorgracht is gisteravond aangehouden na een woningbrand

Sinds een maand of twee zijn er problemen met de bewoners van de tweede etage en daarboven. Het gaat daarbij om drie mannen van Somalische afkomst. Twee weken geleden schijnt er een vechtpartij te zijn geweest tussen twee bewoners, van het appartement op de tweede etage, waarbij gestoken zou zijn en waarbij het slachtoffer ook nog eens bewerkt zou zijn met een stofzuigerstang. De benedenbuurvrouw heeft het zien gebeuren en het ook aangegeven bij de politie. Toen de man die twee weken geleden weg ging zou hij gezegd hebben, dat hij nog terug kwam. Volgens de beneden buurvrouw was dat al na twee dagen en trok de man meteen weer in.

Daarbij heeft hij zowel de buurvrouw, als ook de twee andere Somalische mannen bedreigd en geïntimideerd. Een voorbeeld daarvan was dat er een boodschappenkar tegen de deur van de woning van de buurvrouw werd gezet, op zo'n manier dat de deurklink niet meer omlaag kon. De buurvrouw is inmiddels uit huis gevlucht en woont nu bij haar moeder , totdat ze straks gaat samenwonen.


Voor wat betreft de brand, de overbuurman heeft het aangemeld...

De man kwam net thuis en zette zijn auto neer. onderweg naar huis had hij al iets dat op rook leek gezien en toen hij bij het uitstappen omhoog keek, betrof het een uitslaande brand. Hij alarmeerde de brandweer en nog voor die er was, zag hij de amok makende buurman lopen. De brandweer heeft de brand geblust, recherche heeft de stukken bank, die in brand stond meegenomen..

er is een persoon aangehouden die op het politiebureau door het ambulance personeel is gecontroleerd.