Vrijdagavond 16 september liet Eddie Overmulder zijn hond uit in de omgeving van de Cornelis Gerritsz Geusstraat. Rond 22.40 uur werd hij dood aangetroffen bij de waterkant. De politie vermoedt dat sprake is van een misdrijf. Een rechercheteam doet onderzoek naar zijn overlijden.

Eddie ging op vrijdag 16 september naar zijn werk bij de Kringloopwinkel Rataplan in Haarlem en vertrok aan het eind van de middag weer op weg naar huis.
Rond 16.30 uur is hij die vrijdag in Alkmaar, waar hij met een bekende wat boodschappen doet bij de Albert Heijn. Het zijn de vooralsnog de laatst bekende beelden waarop Eddie in leven te zien is.

Om 19.30 uur doet hij een pinbetaling hij bij de Albert Heijn aan de Vrede en Vrijheid vlakbij huis, en gaat daarna naar huis. Het is rond 21.00 uur en donker buiten als hij met zijn hond Dushi gaat lopen.


Eddie laat zijn zwarte Mechelse herder Dushi uit in de wijk De Schooten in Den Helder. Hij verliet zijn huis in ieder geval door de achterdeur en kan toen op twee manieren naar de C.G. Geusstraat zijn gelopen. Dat kan via de Robijn Reijntjesstraat of via de Gerbrands Scheltesstraat. Zijn familie wordt uiteindelijk ongerust als Eddie wel erg lang wegblijft.

Rond 10 over half elf, zo’n anderhalf uur na zijn vertrek, wordt Eddies lichaam gevonden.

 

- Heeft u die bewuste vrijdagavond 16 september, rond 22.40 uur, of in de dagen voorafgaand iets opvallends gezien aan de Cornelis Gerritsz Geusstraat (wijk de Schooten) in Den Helder?
- Heeft u Eddie Overmulder die vrijdagavond 16 september na 21.00 uur zien lopen met zijn zwarte hond Dushi? Mogelijk rond die tijd op het grasveld bij de Geusstraat?  
- Weet u meer over Eddie Overmulder dat op enige manier licht kan werpen op zijn dood?
- De politie vermoedt dat sprake is van een misdrijf. Heeft u informatie over het mogelijke motief?