Politieonderzoek heeft de afgelopen weken op verschillende locaties in Den Helder geleid naar de vondst van onder meer ruim vier kilo drugs, tientallen XTC-pillen, apparatuur om drugs mee te maken en twee gestolen scooters. Ook zijn er verschillende gegevensdragers in beslag genomen. Een onderzoeksteam uit Den Helder hield drie mannen en een vrouw aan.Meer doorzoekingen en aanhoudingen

Uit een lopend onderzoek kwam informatie naar voren dat in een woning aan de Waddenzeestraat sprake zou zijn van handel in verdovende middelen. Op 6 september heeft het Arrestatieteam naar aanleiding van deze informatie een instap gedaan in deze woning. Een 33-jarige man uit Den Helder die in de woning aanwezig was, is aangehouden. Naar aanleiding van deze instap, hebben er nog vier doorzoekingen plaatsgevonden in woningen in Den Helder. Een 37-jarige en 46-jarige man uit Den Helder zijn tijdens deze doorzoekingen aangehouden. Op 20 september heeft de politie een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Den Helder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Voorgeleidingen

De aangehouden mannelijke verdachte van 33 jaar zit in voorlopige hechtenis. De 33-jarige vrouw is door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld. De twee andere mannen die zijn aangehouden, zijn heengezonden maar blijven verdachten. Het onderzoek wordt voortgezet.