Den Helder - De politie is op zoek naar twee vrouwen die in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 juli hulp hebben verleend aan twee meisjes. Eén van de meisjes werd door een man in haar gezicht geslagen.

Rond 03.00 uur stond het 17-jarige slachtoffer uit Den Helder met haar vriendin voor een eetgelegenheid op het Bernhardplein. Even later besloot het tweetal weg te gaan en werden de meisjes door twee mannen achterna gelopen. Het slachtoffer werd daarop door één van de mannen, de voor haar 21-jarige bekende Heldenaar, tegengehouden. Op een gegeven moment sloeg de man het meisje in haar gezicht waardoor zij even het bewustzijn verloor. Het slachtoffer liep nadat zij weer bij bewustzijn was, door met haar vriendin in de richting van de Boerhaavestraat. Hier in de buurt werden de meisjes door twee dames geholpen die ook de verdachte en de andere man tegenhielden waardoor de meisjes uiteindelijk weg konden komen.
Hoogstwaarschijnlijk hebben de twee vrouwen ook de mishandeling gezien en de politie komt graag met hen in contact. Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 af anoniem via 0800-7000.
De verdachte is op maandag, met toestemming van de Officier van Justitie, buiten heterdaad aangehouden.

2017153336