ALKMAAR - Automobiliste Pamela H. die vorig jaar op Texel een ongeluk veroorzaakte, waarbij de 21-jarige Yannick Frijns om het leven kwam, is vandaag veroordeeld tot 120 uur taakstraf in de rechtbank in Alkmaar. Daarnaast mag ze twaalf maanden niet autorijden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had zes maanden cel en twee jaar rijontzegging geëist.

Het fatale ongeluk vond plaats op 30 maart 2016 op de Hoofdweg tussen De Cocksdorp en De Waal. Het slachtoffer werd op haar fiets aangereden door Pamela H. in haar auto. De automobiliste zag Yannick, die samen met een vriendin fietste, te laat en reed haar aan. Volgens het OM was ze op dat moment aan het appen. De rechter achtte dit echter niet bewezen en vond dat ze hierdoor een lagere straf moest krijgen.

Wel vond de rechter dat Pamela H. gevaar op de weg heeft veroorzaakt met haar rijgedrag. Zij had volgens de rechtbank haar snelheid (80 km/u) moeten aanpassen, omdat het donker was op de weg.

Lees ook: Zes maanden cel geëist voor veroorzaken dodelijk ongeluk Texel

De fietsster uit het Brabantse Geldrop werd na de botsing met een traumahelikopter overgebracht naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In het ziekenhuis overleed zij aan haar verwondingen. De vriendin waarmee ze fietste, liep geen verwondingen op.

Lees ook:Ouders doodgereden Yannick doen emotionele oproep aan dader in rechtszaal: "Laat je hart spreken"