DEN HELDER - Als ik het stadhuis betreed, word ik bijna besprongen door een jongen. Hij landt op slechts een paar centimeters van me en blijkt, bijna uit het niets, van boven te komen. Jeugdig, slank en lenig dus. Aantrekkelijk, maar ehhh....zoveel enthousiasme is nou ook weer niet nodig. Bovendien staan er mensen bij.

"Hij is jou", zegt mijn medewerkster, terwijl ik quasi achteloos een stofje wegwuif. Ik balanceer soms, ik moet af en toe wegduiken, ik jongleer wat af doch zelden spring ik van de eerste etage rechtstreeks parterre om een koprol naar de uitgang te maken. Figuurlijk wel eens natuurlijk, maar letterlijk alleen als je op vrijdagmiddag een kanon in de lege gangen kunt afschieten zonder iemand te raken. Hoody, trainingsbroek en gympen en een beetje freerunnen door het stadhuis. Vet cool!

Ik ben hem dus. Vanaf het stadhuis ren ik door en over de mooiste plekken van de stad. Kijk maar: je ziet niet wat je ziet: TEDx Den Helder Intro-freerunners op YouTube. Terwijl de beelden toch niet kunnen jokken, zijn er mensen die serieus denken dat het een 'Trumpje' is en nep.

Toch jammer dat mensen zo lichtgelovig zijn.