DEN HELDER - Het doel van de actie voor de ernstig zieke Lisanne van der Vaart uit Den Helder is behaald. Haar ouders startten een inzamelingsactie voor hun dochter, die kampt met de ziekte van Lyme, om een speciale behandeling in Duitsland te kunnen ondergaan. In slechts een paar dagen tijd werd er meer dan 35.000 euro voor de 25-jarige opgehaald.

Haar ouders maakten vandaag bekend dat er genoeg geld is opgehaald om een behandeling, die niet vergoed wordt, te ondergaan. "We zijn helemaal overdonderd en vreselijk dankbaar dat zoveel mensen Lisanne een nieuw leven gunnen", schrijven ze in een bericht op hun actiepagina. "Hoe mooi zou het zijn als zij stappen vooruit gaat maken!"

Lees ook: Ouders starten inzamelingsactie voor doodzieke Lisanne (25): "Mijn hart huilt"

Lisanne liep een tekenbeet op tijdens een vakantie in Frankrijk in 2005. Toen ze daarna ziek werd, duurde het lang voor uiteindelijk de diagnose ziekte van Lyme werd vastgesteld. Een lange reeks ziekenhuisbezoeken volgde. "Ik zeg weleens dat mijn hart huilt. Je kind zien met zoveel pijn, dat is zwaar", vertelde moeder Verina eerder al aan NH Nieuws.

Een behandeling met haar eigen stamcellen in Duitsland is voorlopig de laatste oplossing voor Lisanne. Nu het streefbedrag is opgehaald, begint er voor Lisanne wel een zware periode. "De periode van behandeling en daarna het herstel zal met pieken en dalen gaan, maar we geloven erin dat dit tot een beter leven voor Lisanne zal gaan leiden", besluiten ze het bericht.