DEN HELDER - Sportservice Den Helder organiseert op dinsdag 12 september samen met SV Noordkop voor de 1e keer de Rollatorloop van Den Helder. De loop is bestemd voor gebruikers van een rollator óf ander loophulpmiddel en wordt gehouden op de atletiekbaan van Marine Sportpark Ruyghweg. De wandelaars kiezen zelf de afstand die zij willen afleggen om deze vervolgens onder begeleiding van een gezellig muziekje met elkaar te lopen. Het startschot voor deze gezellige loop is om 11.00 uur.

In Heerhugowaard is de rollatorloop al 2 jaar een succesvol evenement. Gesterkt door de enthousiaste reacties van deelnemers, toeschouwers én samenwerkingspartners aldaar hebben Sportservice Den Helder en SV Noordkop de handen ineen geslagen om ook in Den Helder een loop te organiseren. Op dinsdag 12 september 2017 gaan we er een feestje van maken! Met een muzikale ontvangst, een gezamenlijke count down, een speaker die ons op de hoogte houdt van de wandelprestaties, muzikale ondersteuning tijdens de loop, een heus startschot, versierde rollators en een medaille bij de finish belooft het een gezellige ochtend te worden!

Doet u mee?

Maakt u gebruik van een rollator of ander loophulpmiddel? Dan bent u de juiste persoon om mee te doen aan de rollatorloop! Deelnemen kan al wanneer u minimaal 400 meter achter elkaar kunt lopen. U heeft een uur de tijd om minimaal 1 (400 meter) en maximaal 5 ronden (2000 meter) op de atletiekbaan te wandelen. Het doel van de rollatorloop is samen te bewegen in de buitenlucht en te ervaren dat bewegen leuk is. Met klem wordt benadrukt dat het absoluut geen wedstrijd is! Het gaat niet om de prestatie, maar om de gezelligheid.

Kosten & Inschrijven

Deelnemen aan de rollatorloop kost 2 euro. Dit betaalt u op de dag zelf. Doet u mee? Meld u dan uiterlijk 3 september aan bij Sportservice Den Helder. Dit kan digitaal via www.sportservicedenhelder.nl of telefonisch via 0223 – 68 47 26.

Wilt u graag meedoen, maar heeft u geen vervoer naar de locatie? Neem dan contact op met Sabine van Lochem van Sportservice Den Helder via bovenstaand telefoonnummer of svanlochem@sportservicenoordholland.nl. Ook voor andere vragen kunt u bij haar terecht.

Samenwerkingspartners

Verschillende organisaties verlenen inmiddels hun medewerking aan de rollatorloop. Zo verzorgt Comfort en Welzijn Kossen (gratis) rollatorchecks en cliënten van ’s Heerenloo helpen ons bij zaken op en rondom de atletiekbaan. Stichting Vrijwaard, Zorggroep Tellus en Omring hebben al toegezegd met clienten deel te nemen aan de loop.