DEN HELDER - Bent u al wat ouder? Wilt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen? Maandag 6 november houdt de brandweer in Den Helder voor het eerst een speciale lunch over brandveilig wonen. Deze lunch is van 10.30 tot 13:30 uur in de brandweerkazerne aan de Bastiondreef. Burgemeester Koen Schuiling is ook aanwezig en verricht de opening.

De meest voorkomende oorzaken van brand zijn vlam in de pan, roken, kaarsen en verkeerd gebruik van elektrische apparaten. Tijdens ‘Broodje Brandweer’ krijgt u tips en adviezen hoe u brand kunt voorkomen en wat u kunt doen als er toch brand uitbreekt.

Geef u snel op voor Broodje Brandweer

Maximaal vijftig mensen kunnen deelnemen aan de ‘Broodje Brandweer’ lunch. Dus wees er snel bij. Opgeven voor ‘Broodje Brandweer’ kan tot en met 30 oktober met een mailtje naar hvdburg@vrnhn.nl. Graag in het mailtje vermelden: Broodje Brandweer Den Helder. U krijgt een bevestiging van deelname. Telefonisch aanmelden kan ook en wel via telefoonnummer: 072 204 23 67.

Brandweer wil brand voorkomen samen met inwoners

Het voorkomen van brand is één van de belangrijkste pijlers van de brandweer. Tijdens de lunch kunt u samen met leeftijdgenoten de broodnodige kennis opdoen over bewust brandveilig leven. Heeft u een rookmelder in uw woning en weet u waar u deze het beste op kunt hangen? Weet u wat u moet doen als er toch brand is? Weet u waarom een blusdeken (on) handig kan zijn? Weet u hoe u veilig uw woning uitkomt? Belangrijke vragen waar de brandweer u graag bij helpt, zodat u veilig zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Meer over Broodje Brandweer
Een gratis lunch met een goed gesprek over brandveiligheid, dat is waar Broodje Brandweer voor staat. Speciaal voor zelfstandig wonende Nieuwediepers vanaf 65 jaar. Broodje Brandweer is een initiatief van de Brandweer Noord-Holland Noord. Onderdeel van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.