DEN-HELDER - Gezond opgroeien in SBDL. Jorina Baars opent project Doe FF Gezond op de De Tuindorp-& Jac. P. Thijsseschool. De scholen stimuleren DrinkWater, Gezonde voeding & Bewegen tijdens dit project.

Gemiddeld consumeert elk kind per jaar 6 kilo suiker uit zoete dranken tijdens schooltijd. De Tuindorp en de Thijssescholen vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien en stimuleren daarom naast het eten van fruit en veel bewegen óók het drinken van water. Zij zijn de eerste scholen in Den Helder die deelnemen aan de DrinkWaterCampagne van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)

De leerlingen, ouders en leerkrachten gaan samen spelenderwijs de voordelen van DrinkWater ontdekken. Daarnaast krijgt water als gezond tussendoortje een structureel karakter in het schoolbeleid. De scholen sluiten de week af met deelname aan een prijsvraag t.w.v. 750,- dat ingezet kan worden voor bevorderen van gezondheid. Zoals bijvoorbeeld, buitenspeelbeweegkisten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de JOGG-gemeente Den Helder, GGD en UNIVE.

Over DrinkWaterCampagne

Drinkwater is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht. In JOGG-gemeente Den Helder kunnen scholen in de focuswijken Nieuw-Den Helder en SBDL deelnemen aan Over op DrinkWater, een landelijke campagne om jongeren ervan bewust te maken dat water een slimme, gezonde en lekkere keuze is. Er is een leskist beschikbaar, lesborden en voor iedere leerling een eigen bidon.

Meer weten over Jongeren Op Gezond Gewicht en de DrinkWater campagne? Neem contact op met Tanja Ites via tites@sportservicenoordholland.nl