DEN-HELDER - Op donderdag 26 januari wordt in Nederland en Vlaanderen voor de 18e keer Gedichtendag gehouden, dit is tevens de start van de 5e Poëzieweek. Humor is het thema dit jaar. Gedichten worden eerder met ernst dan met humor geassocieerd, toch wordt er ook heel wat afgelachen in poëtenland. Soms is er de luide bulderlach bij een kolderiek nonsensgedicht, vaak is er ook een grijns van herkenning.

In School 7 lezen lokale dichters op Gedichtendag voor uit eigen werk. Dat mag aansluiten bij het thema humor, maar het hoeft niet. De Helderse stadsdichter Marja Lely bijt het spits af met het voorlezen van een aantal gedichten. Daarbij toont ze ook de bijbehorende tekeningen op een groot scherm.

Daarna is het de beurt aan andere Helderse dichters om voor te lezen uit eigen werk. Iedereen kan meedoen. Mensen die het leuk vinden om hun zelfgeschreven gedichten voor te dragen kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar info@kopgroepbibliotheken.nl

Publiek is van harte welkom om te komen luisteren. De middag begint om 15.00 uur in

School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder. De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.