DEN HELDER - Maarten Noot van de Helderse Historische Vereniging laat aan de hand van oude foto's het Helderse winkelhart uit de jaren vijftig en zestig herleven. Op woensdagavond 18 oktober en dinsdagmiddag 7 november vertelt hij in School 7 over de KSK.

De Keizerstraat, Spoorstraat en Koningstraat (KSK) vormden jarenlang het winkelhart van Den Helder. Beginnend bij de Keizersbrug neemt Noot het publiek mee voor een nostalgische tocht door de Keizerstraat en de Spoorstraat. Hierbij komen diverse winkels en winkeliers uit die tijd ter sprake. Ook toont hij foto’s van de markt in de Molenstraat en zijn er beelden te zien van de Koningstraat, het oude station en de doorbraak van de Beatrixstraat met de eerste winkels.


Over de spreker

Maarten Noot, Jutter van het Jaar 2016, zet zich al jarenlang in voor het behoud van de Helderse geschiedenis. Hij staat bekend als een autoriteit op het gebied van de Helderse historie. Hij is eindredacteur van het kwartaalblad ‘Levend Verleden’ en van diverse boeken over de geschiedenis van Den Helder. Ook heeft hij zich ingespannen voor digitalisering van de archieven, zodat de historische informatie voor iedereen vindbaar is.

Fotopresentatie in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, woensdag 18 oktober aanvang 19.30 uur, dinsdagmiddag 7 november aanvang 14.00 uur, toegang € 3,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.