DEN HELDER - De maand Maart staat in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen bij het Internationaal Vrouwen Centrum. De verkiezingsposters hangen in slingers door het pand en geven de deelnemers stof tot nadenken. Op welke partij ga ik stemmen?

De bijeenkomsten georganiseerd op het IVC zijn vooral gericht op het belang van het stemmen en welke hulpmiddelen er zijn om een keuze te maken. Harmen Krul lijsttrekker van de CDA legde in een presentatie uit hoe de Raad werkt en welke taken Raadsleden hebben. Er werd ingegaan op de verschillende stemwijzers en er was een quiz met vragen die met waar of niet waar beantwoord kunnen worden om zo de kennis te testen en antwoorden op vragen te geven. Zo werden feiten en fabels van elkaar gescheiden. Marlies Pfann, directeur van het

IVC, stelde tijdens de rondvraag een belangrijke vraag aan Harmen. In hoeverre speelt de politiek in op het feit dat niet westerse migranten moeite hebben met het profileren van de eigen vaardigheden en competenties. Ten slotte bestaat de Helderse samenleving voor meer dan 20% uit migranten. Jezelf niet kunnen profileren geeft een extra afstand tot de arbeidsmarkt. Krul antwoordde dat hij de werkwijze van het IVC een goed initiatief vindt waar iedereen aan mee kan doen. Door deze kansen ontstaat een eerlijke samenleving.

Maria Sabel, projectleider van Stichting Lezen en Schrijven, vertelde de deelnemers hoe belangrijk taal is om goed te kunnen integreren. Taalambassadeur Fred reikte de letter D van Duidelijk spreken uit aan de spreker die zich het beste in begrijpelijk taalgebruik kon verwoorden.

Op de stemdag zelf gaan de deelnemers van het IVC gezamenlijk naar het stemkantoor. Nogmaals ligt hierbij de nadruk op het belang dat je gaat stemmen en dat iedere stem telt.

Op de stemavond verzamelen de deelnemers zich om 20.30 uur in Theater De Kampanje om gezamenlijk de tussentijdse verkiezingsuitslagen te volgen. IVC deelneemster Zena Diab is één van de ambassadeurs van het programma van deze avond tijdens het tafelgesprek, waar bekende en minder bekende Nederlanders aanschuiven.