DEN HELDER - Archeoloog Jolanda Bos vertelt donderdagavond 19 oktober in School 7 over Berenike, een haven uit de oudheid. Onder het zand van de Oostelijke woestijn van Egypte, aan de Rode Zeekust, is een stad gevonden die handel dreef met India, het Arabische schiereiland en Afrika van 100 voor tot 600 na Christus. De stad werd gesticht door de Grieken om de handel in olifanten met Afrika. Een enorme diversiteit aan culturen kwam ooit samen in deze havenstad aan de rand van de woestijn, in de meest zuidelijke hoek van het Romeinse Rijk.

Jolanda Bos is archeoloog, schrijver en spreker. Ze studeerde archeologie in Leiden en werkte de afgelopen 20 jaar in de woestijnen van Egypte. Over haar archeologische werk zegt ze: “Egypte is altijd weer een ontdekkingstocht met nieuwe ervaringen, inspirerende ontmoetingen en ontdekkingen over hoe mensen in de oudheid leefden.”

Lezing Jolanda Bos in School 7, Keizersgracht 94 Den Helder, 19 oktober, aanvang 19.30 uur, toegang € 7,- inclusief koffie/thee. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.