NOORD HOLLAND - Noord-Holland levert de meeste Nederlandse artiesten voor het Eurovisie Songfestival. Op afstand gevolgd door Zuid-Holland en Gelderland. Dat blijkt uit onderzoek van de website Songfestivalvisie.nl. Nooit stuurde ons land iemand geboren in Drenthe, Flevoland, Groningen of Zeeland.

Amsterdam koploper, gevolgd door Rotterdam
Verreweg de meeste Nederlandse Songfestivaldeelnemers zijn geboren in Amsterdam (12). Rotterdam volgt met 6 vertegenwoordigers. Op 3 staat Volendam met 5 personen, waaronder de 3JS. 8 artiesten kwamen ter wereld buiten het Nederlandse vasteland.

De volledige statistieken en een kaart met de geboorteplaats van iedere artiest zijn beschikbaar op Songfestivalvisie.nl <https://songfestivalvisie.nl/esf-2017/meeste-nederlandse-songfestivaldeelnemers-komen-noord-holland-4-provincies-nooit-op-eurovisie-podium/254015//>.

Over Songfestivalvisie
Songfestivalvisie bericht als geheel onafhankelijke website over het Eurovisie Songfestival, met een focus op de inzending van Nederland. Deze maand bestaat de website 5 jaar. Speciaal ter ere van het 5-jarig bestaan heeft Songfestivalvisie.nl onderzocht wat de geboorteplaats is van iedere deelnemer die voor Nederland uitkwam op het Eurovisie Songfestival.