DEN-HELDER - Na een periode van waarschuwen door politie en gemeente krijgen overtreders, die het eenrichtingsverkeer vanaf het Julianaplein en het Bernhardplein naar de Polderweg negeren, sinds begin januari 2017 een bon.

Sinds medio november is het straatje tussen Polderweg en Bernhardplein eenrichtingsverkeer. Het eenrichtingverkeer is ingevoerd in verband met het bouwterrein van het Zusterhuis aan het Bernhardplein. Gemotoriseerd verkeer mag het Julianaplein en Bernhardplein via de Polderweg oprijden, maar het wegrijden moet via de nieuw aangelegde weg vanaf het Julianaplein (terrein voormalige schouwburg) naar de Prins Hendriklaan.

Ondanks extra verkeersborden en schuttingen die geplaatst zijn om aan geven dat het eenrichtingsverkeer is, houden velen zich hier niet aan. Dit leidt tot onveilige verkeerssituaties. Daarom wordt er niet meer gewaarschuwd, maar krijgen overtreders een bekeuring. De hoogte van de boete bedraagt € 140,00. De boete kan voorkomen worden door een klein stukje door te rijden en gebruik te maken van de nieuwe weg.