DEN HELDER - Wilt u wel eens een andere route lopen dan de route naar de supermarkt? Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen? Gebruikt u een rollator? Wandel dan mee met de rollatorwandeling door de wijk! Sportservice Den Helder organiseert de wandelingen in samenwerking met Vrijwaard, MFC De Boerderij en MFC ’t Wijkhuis. Op dinsdag 2 en woensdag 3 mei wordt in drie wijken van Den Helder gestart.

Rollatorwandeling door de wijk

Wanneer iemand afhankelijk wordt van een rollator wil dat niet zeggen dat je niets meer kunt. Het kan zelfs het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven! Bewegen zorgt voor bevordering van de algehele fitheid en brengt mensen met elkaar in contact.

Vanaf dinsdag 2 mei wordt wekelijks gelopen in de wijken De Schooten en Nieuw Den Helder. Startpunt in De Schooten is om 10.30 uur MFC De Boerderij (Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22). In Nieuw Den Helder begint de wandeling om 10.00 uur bij MFC ’t Wijkhuis. Vanaf woensdag 3 mei wordt gewandeld vanaf Theehuis Paviljoen van Toen (Borneolaan 1) in de wijk Stad binnen de Linie. Deze wandeling start om 10.30 uur.

Voor alle wandelingen geldt dat de groep na maximaal 30 minuten weer terug is bij het startpunt. Hier kan nog een kopje koffie gedronken worden (voor eigen rekening). De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van Sportservice Den Helder

Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werkt u aan uw fitheid/conditie. Na een aantal weken merkt u dat u steeds langer kunt wandelen en dat het lopen u makkelijker afgaat!

Extra aanbod bij wandelingen

Tijdens de startwandelingen op 2 en 3 mei wordt na afloop het kopje koffie aangeboden door Sportservice Den Helder, de wijkhuizen en Vrijwaard. Deelnemers aan de wandeling krijgen tevens een rollatorcheck aangeboden, o.a. uitgevoerd door Ouderenwinkel Comfort & Welzijn Den Helder.

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor de rollatorwandeling is niet nodig, zorg gewoon dat u op tijd bij de startlocatie bent. Er zijn geen kosten aan verbonden. Deelname is op basis van eigen risico.

Maakt u gebruik van een ander loophulpmiddel? Ook dan nodigen wij u uit om mee te wandelen! Rolstoelgebruikers kunnen mee, mits zij zelf voor begeleiding zorgen.

Informatie

Voor meer informatie over de wandelactiviteit kunt u contact opnemen met Sabine van Lochem van Sportservice Den Helder. Telefoon 0223-684726 of svanlochem@sportservicenoordholland.nl