DEN-HELDER - Van 25 januari tot en met 4 februari is het 10 dagen lang voorleesfeest in Nederland. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. KopGroep Bibliotheken programmeert diverse activiteiten voor peuters en kleuters rond het bekroonde prentenboek ‘De Kleine Walvis’ van Benji Davies. Het boek gaat over het jongetje Boy die met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Voorlezen

De Voorleesdagen gaan woensdagmorgen 25 januari van start met een voorleesontbijt in School 7. Wethouder Trees van der Paard leest dan voor aan de kinderen van Peuterspeelzaal Dijkstappers. Woensdagmiddag wordt het bekroonde prentenboek ook voorgelezen in de bibliotheken van Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7. Dat gebeurt met hulp van het vertelkastje. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het voorlezen gaan de kinderen knutselen.

Bewegingsversjes

Op zaterdagmorgen 28 januari geeft Manon van der Zalm van ‘De droomvogel’ een interactieve workshop voor (groot)ouders met hun peuters in School 7. Deze ochtend krijgen de volwassenen praktische tips hoe je de taalontwikkeling van jonge kinderen kunt stimuleren via versjes en spel. De kinderen doen lekker mee. De aanvang is om 10.30 uur, toegang € 3.50 per persoon.

Voorstelling Zoldertheater

Het Zoldertheater speelt woensdag 1 februari de toepasselijke voorstelling ‘Op reis met Kleine Walvis’ in School 7. Theatermakers Geert van Diepen en Lia Rood maken al jaren aantrekkelijke voorstellingen voor peuters en kleuters en hun (groot)ouders. Ook dit keer zijn ze er weer in geslaagd om een stuk vol liedjes en verhalen te bedenken dat aansluit bij het bekroonde prentenboek. De voorstelling begint om 9.30 uur. Kaartjes kosten € 3,50.


De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is gratis. Kinderen tot 7 jaar die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje van een walvis cadeau. Zolang de voorraad strekt.


Meer informatie en kaartverkoop voor workshop en voorstelling via www.kopgroepbibliotheken.nl