DEN HELDER - Alle winkelgebieden in Den Helder gaan zich steviger profileren om sterker de toekomst in te gaan. Ze worden hierbij het komende jaar geholpen door winkelmanager Farzad Ghaus. Vandaag ondertekende hij een overeenkomst met de Detailhandels Federatie Den Helder en de gemeente.

Namens de Detailhandels Federatie ondertekende voorzitter Jacco Kat. De gemeente werd vertegenwoordigd door Lolke Kuipers, wethouder stadsontwikkeling. Farzad Ghaus is directeur van Stad & Co. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het structureel verbeteren van het functioneren en de leefbaarheid in winkelgebieden, bedrijventerreinen en wijken.

De retailsector verandert in razend tempo. De leegstand neemt toe, ondernemers hebben het lastig, nieuwe concepten ontstaan en branches vervagen. In Den Helder werken alle partijen er hard aan om de winkelgebieden aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid en klaar te stomen voor de toekomst.

Den Helder heeft meerdere winkelgebieden: De binnenstad, de wijkwinkelcentra Marsdiepstraat, Falgacentrum, Schootenplaza, Centrum Julianadorp en Dorperweerth en het Ravelijncenter. Vanuit de eigen positie kunnen de winkelgebieden elkaar prima aanvullen én zich onderscheiden ten opzichte van de regio. Maar wat het profiel en het onderscheidend vermogen van deze gebieden precies is, is niet altijd duidelijk. De gemeente en de winkeliers willen hier daarom extra op inzetten.

De heer Ghaus zal in eerste instantie een jaar beschikbaar zijn voor de Helderse detailhandel. Alle partijen zien de samenwerking als zeer positief en hopen snel mooie resultaten te kunnen boeken.