DEN-HELDER- Gisteren overhandigde wethouder Pieter Kos het certificaat van het project ‘MEE op weg in Den Helder’ aan deelnemers van de training. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Den Helder. 

MEE op weg Veel mensen met een beperking reizen al vanaf jongs af aan met het speciaal vervoer naar school, sport of vrienden. Dat is niet altijd nodig. Bij MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. Samen met een reismaatje gaat de deelnemer deze uitdaging aan. Via www.meenwh.nl/meeopweg vindt u meer informatie over het project.

Toon en Lieke Deelnemer Toon uit Julianadorp (16 jaar) wilde met de bus leren reizen om zelfstandig naar school te kunnen. Samen met student en reismaatje Lieke is hij het avontuur aangegaan. Toon was gemotiveerd en had er altijd zin in. En al na acht keer oefenen kon hij zelf met de bus naar school, het Linie college. Toon heeft inmiddels het MEE op weg-traject afgerond en hij reist sinds het nieuwe schooljaar volledig zelfstandig met de bus van huis naar school. Toon: “Ik ben heel blij dat ik nu zelf met de bus naar school kan!”.

Stoer om zelf te kunnen reizen De gemeenten in de Noordkop hebben MEE op weg ingekocht om zelfstandigheid te bevorderen bij mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Wethouder Sociaal Domein Pieter Kos: “Ik ben trots op de deelnemers. Het vraagt veel moed om dingen te doen waarvan je zelf misschien dacht het niet te kunnen. Dit past perfect in onze visie op zorg. Mensen helpen hun grenzen te verleggen. Niet alleen zorg leveren, maar vooral ook mensen ondersteunen om het zelf te kunnen.”

Aanmelden Inwoners uit gemeente Den Helder, Schagen en Hollands Kroon kunnen zich nog steeds aanmelden voor MEE op weg. Veelal gaat het om de reis van huis naar school. Maar er zijn ook mensen die zelfstandig naar de dagbesteding, sportclub of naar familie willen leren reizen. In overleg met de gemeenten kan MEE samen met u kijken wat hiervoor mogelijk is.