DEN HELDER - Al zingend Nederlands leren: gezelligheid, ontspanning, ontmoeting en muziek. Een mooie gelegenheid voor ‘oude’ en nieuwe inwoners om elkaar te ontmoeten.

Nederlands is een lastige taal om te leren, maar uit onderzoek blijkt dat je een vreemde taal sneller leert door liedjes te zingen. In navolging van Paradiso organiseren KopGroep Bibliotheken en het COA een gezellige meezingmiddag in School 7. Bestemd voor iedereen die beter Nederlands wil leren of het gewoon leuk vindt om uit volle borst Nederlandse klassiekers mee te zingen. Een uur lang worden verschillende Nederlandse liedjes gezongen, van ‘Droomland’ tot ‘Tulpen uit Amsterdam’. Begeleid door zangeres Evelien van Leeuwen en met liedteksten op papier.

Plezier tijdens het zingen staat voorop, benadrukt de organisatie. Door de Nederlandse liedteksten en de mix van buitenlanders en mensen die al Nederlands spreken is zo’n meezingmiddag een mooie manier om zingenderwijs de taal te leren. Maar ook om even te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen is welkom.

De eerste meezingmiddag wordt gehouden op dinsdag 16 mei van 15.30 tot 16.30 uur in School 7, Keizersgracht 94 . De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.