DEN HELDER - Misschien is dit een raadsel: er zijn mensen die graag dingen maken en andere mensen maken die dingen kapot. Je kunt het figuurlijk nemen. De een bouwt aan een relatie en de ander weet die kapot te krijgen. Of letterlijk: iemand maakt een schilderij waar de ander een kras in maakt. Hoewel, als je 'schilderij' voor het leven neemt heb je ook wel weer een beeld.

Waarom? Geen idee. Of je het nu letterlijk of figuurlijk neemt, dat mensen dingen maken die ook kapot gemaakt kunnen worden, gaat er vaak niet in. Je kunt er met je verstand niet bij en dat moest je dan eigenlijk ook maar niet proberen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht. Ergens warrelt het gevoel en het verstand ligt mijlenver aan gruzelementen.

Het journaal heeft twee berichten. Er komen hekken rond de Eiffeltoren en we beschermen ons tegen hacken. Het duurt even voor je door hebt dat het ene hek de andere niet is. Ze hebben wel wat gemeen. Iets wat goed is wil je beschermen.

Met mensen die iets kapot willen maken is het kwaad kersen eten. Je er tegen verzetten door een hek om jezelf te zetten helpt in elk geval niet. En toch blijven goedwillende mensen ook dat altijd in eerste instantie doen. Helpt niet. Dus, slecht de hekken om jezelf en zet de hacker een flinke hak.