DEN HELDER - Net als in 2017 kunt u (en de kinderen) een middag lang genieten van een prikkelarme kermis. Donderdag 12 juli 2018 is er geen rook te zien op de grote zomerkermis. Er zijn ook geen licht(flitsen) en de muziek staat zacht. Tussen 15.00 tot 17.30 uur kunnen mensen die gevoelig zijn voor deze prikkels toch met plezier naar de kermis gaan.

Een prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Mensen die prikkelgevoelig zijn kunnen door het harde geluid, de (felle) lichten en lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties vaak niet naar de kermis. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels niet - of een heel klein beetje - aanwezig.

Plezier voor iedereen
Een moeder van een jongetje dat vorig jaar voor het eerst van de kermis genoot, vertelt: “Als moeder van een peuter die snel angstig en overprikkelt raakt, kon ik niet begrijpen dat een kermis voor andere kinderen wél leuk was. Het waren frustrerende momenten, een kermis zou voor alle kinderen leuk moeten zijn. Maar mijn kind hing huilend in mijn armen of verschool zich achter mijn been met twee handjes over zijn oortjes tegen het harde geluid. Ik gun het mijn kind en élk kind om met plezier terug te denken aan een leuke middag op de Helderse Zomerkermis! Zo sluit je niemand uit en laat je weten dat iedereen er toe doet, ook deze kinderen en hun ouders. Kleine moeite, zeer groot plezier!”