DEN HELDER - De gemeente is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan.

Het jeugdlintje is in het leven geroepen voor jonge Nieuwediepers van 6 tot en met 17 jaar, die een bijzondere prestatie leveren of hebben geleverd. Met het jeugdlintje willen we deze jonge mensen bedanken voor hun inzet, maar het jeugdlintje is ook een stimulans voor henzelf en anderen om met het goede werk door te gaan. Kinderen en jongeren die een lintje verdienen kunnen tot maandag 6 november 2017 worden aangemeld.

Aanmelden

Kent u een jongere die weleens in het zonnetje gezet mag worden? Een jongere, die bijvoorbeeld altijd boodschappen haalt voor de buurvrouw, activiteiten organiseert voor een goed doel of opkomt voor anderen? Maar ook kinderen die de buurt schoon houden of het meisje dat regelmatig haar gehandicapte broertje wegbrengt. Of de kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd. Aarzel dan niet! Meld hem of haar dan aan voor het jeugdlintje. Ook jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van sport of cultuur komen in aanmerking voor een lintje. Aanmelden kan tot maandag 6 november aanstaande. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier. Meer informatie over het aanmelden vindt u in de folder ‘Wie verdient een jeugdlintje’. Deze folder kunt u opvragen bij Bureau Kabinet via telefoonnummers (0223) 678165 of via e-mailadres m.freerkstra@denhelder.nl. U kunt de folder en het aanmeldingsformulier ook downloaden via www.denhelder.nl/jeugdlintje.

De uitreiking

De ontvangen voordrachten worden beoordeeld door een speciaal samengestelde jury. Zij nomineert hieruit de tien beste, meest bijzondere kandidaten. Burgemeester Koen Schuiling en wethouder Trees van der Paard reiken medio november, rond de Dag van de Rechten van het Kind, het jeugdlintje uit tijdens een feestelijke bijeenkomst.