DEN HELDER - De drukbezochte speeltuin bij Buurthuis Elto heeft al jaren last van kapotte speeltoestellen, maar de gemeente Den Helder doet daar amper iets aan. Vrijwilligers van het buurthuis zijn het zat en hebben een handtekeningenactie opgezet.

De gemeente is eigenaar van de speeltuin aan de Crocusstraat. Zij haalt afgekeurde toestellen weg en zet, volgens buurthuisvoorzitter Jan Smit, geen nieuwe of gelijkwaardige toestellen terug. "De grote schommel is weggehaald", vertelt Smit aan NH Nieuws. "De waterpomp is ook al jaren stuk."

"We hebben al eerder geroepen dat er veel kapot is. De raad is hier zelfs langs geweest, maar er is niets gebeurd", aldus Smit. Deze speeltuin is niet de enige in Den Helder waar kapotte toestellen staan, Smith kent er nog zes waar het probleem ook speelt. Hij spreekt ook van een structureel probleem en vindt dat er eindelijk een oplossing moet komen. "Kinderen moeten achter de tv en computer weg, maar het lijkt alsof we er niets voor over hebben."

Veel handtekeningen

De petitie is nu enkele honderden keren getekend en buurtbewoners zijn er erg positief. De vrijwilligers gaan samen met kinderen die vaak in de speeltuin spelen de petitie aan de wethouder geven. Wanneer is nog niet bekend, want er wordt nog veel getekend.

De wethouder, Odd Wagner, gaat vandaag naar het probleem kijken en met de gemeenteraad bespreken of er budget beschikbaar is. "We moeten ons houden aan de budgetten die de gemeenteraad opstelt en blijkbaar was er niet genoeg om alles in de gemeente aan te pakken", vertelt een woordvoerder van de gemeente aan NH Nieuws.