DEN HELDER - Auto’s en wagens met aanhangers reden af en aan. Het was druk op het afvalbrengstation vorig week vrijdag. Zo’n lang Hemelvaartsweekeinde vraagt blijkbaar om lekker klussen in huis en tuin. Voor wethouder Odd Wagner reden om juist hier met de Nieuwedieper in gesprek te gaan over het scheiden van bijvoorbeeld gft.

Zo wilde hij aandacht vragen voor het belang om grof tuinafval zoals bomen, planten en struiken naar het afvalbrengstation te brengen. Dit is namelijk waardevolle grondstof voor compost. Maar dan moet je het wel bij het afvalbrengstation afleveren! Als bedankje deelde de wethouder stevige tuinhandschoenen uit. Altijd handig om een volgende vracht mee naar het afvalbrengstation te brengen!

Het gesprek met de wethouder, samen met bezoeken van HVC promotieteams aan afvalbrengstations bij u in de buurt maken deel uit van de voorjaarscampagne van HVC en haar gemeenten. Deze actie is bedoeld om extra aandacht te vestigen op het belang van grof tuinafval scheiden en naar het afvalbrengstation te brengen. HVC maakt daar compost en elektriciteit van. Voor meer info; hvcgroep.nl/gft