De gemeente Den Helder heeft vier nieuwe duurzame bedrijfsauto’s geleased en tien benzineauto’s. Het gaat om vier Renault Zoë’s en tien Renault Clio’s. De sleutel van de eerste nieuwe duurzame bedrijfswagen wordt op 29 november officieel overhandigd aan wethouder Edwin Krijns. Daarna is de mogelijkheid om een testrit te maken. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn en een proefrit mee te maken.

Met het leasen van de Renault Zoë’s wil de gemeente Den Helder haar steentje bijdragen aan een beter milieu. De auto’s worden uitgerust in de huisstijl van de gemeente. Wethouder Krijns: “De Renault Zoë’s zijn elektrische auto’s en daarmee duurzaam in verbruik. De Renault Clio’s hebben een voor benzineauto’s lage CO2-uitstoot.’’

Zakelijke ritten

De wagens, afkomstig van een lokale dealer, zijn bedoeld voor zakelijke ritten. Ze staan geparkeerd bij de gemeentewerf aan de Ambachtsweg en bij het stadhuis op de drs. F. Bijlweg. Iedereen die werkzaam is bij de gemeente mag de auto’s gebruiken. "Zij moeten vooraf reserveren via een app of een website", aldus Krijns. "Achteraf evalueren we hoe de auto’s zijn bevallen."

Programma

14.00 uur: Inloop: kantine Ambachtsweg 25

14.15 uur: Welkomstwoord Ben Looije (afdelingshoofd Stadsbeheer)

14.20 uur: Toespraak Edwin Krijns (wethouder)

14.30 uur: Toespraak Mark Kruger (dealer)

14.40 uur: Naar buiten

14.50 uur: 1e instructierit: Mark Kruger, Edwin Krijns en media

15.00 uur: Instructieritten overige gebruikers

16.00 uur: Auto’s aan de laadpalen