DEN HELDER - De kinderen in Julianadorp kunnen hun lol op komende zomer. Net voor de grote vakantie begint, is straks de opknapbeurt van het Speel- en Avonturenpark een feit. Deze week is met de grondwerkzaamheden begonnen en wordt gestart met het plaatsen van de nieuwe speeltoestellen. 

Een aantal speeltoestellen verdwijnen maar maken plaats voor een nieuwe kabelbaan, een waterspel, een dubbele schommel, een draaimolen, spiderstones en een klimtoestel. De zandondergronden worden vervangen door kunstgras en rubbergrastegels.

Rond half juni kunnen de kinderen de eerste rondjes draaien en de nieuwe waterpomp ontdekken. De speeltuin is geschikt voor alle kinderen: ook mindervalide kinderen kunnen hier volop plezier beleven. Als de werkzaamheden zijn afgerond volgt een officiële opening.

Kinderen uit de directe omgeving en BSO ’t Schateiland hebben vorig najaar hun ideeën over wat nu een leuk speeltoestel is, mogen spuien. De gemeente werkte hierin samen met het ontwerpbureau Speelplan. Ook de Belangenvereniging Julianadorp is betrokken bij het project en sponsor .