DEN HELDER - We houden u toch graag nog even langer in spanning. We nodigen u uit om op 11 april bij de onthulling te zijn. Dan laat het architectuur- en urban designbureau MVRDV zien wat zij als concept in gedachten hebben als blikvanger van de stad Den Helder.

Een nieuw icoon op de plek van Huys Tijdverdrijf, ook bekend als ‘Den Helder Verbindt’. Wethouder Edwin Krijns: “Het stuk dijk dat sinds de sloop er leeg bijligt, is eigenlijk de perfecte plek voor een publiekstrekker. Het is het uiterste puntje van de stad, van het land. Hier heb je zicht over de zee en zicht over de stad. En hier willen we juist iets neerzetten dat de moeite waard is. Onthullen doen we graag op een mooie avond, waar het bureau hun idee ook goed kan uitleggen en laten zien.”

Het bureau

U kent MVRDV misschien wel, of in ieder geval enkele van hun werken. Zo kent u misschien de markthal in Rotterdam, of de awardwinnende ‘wozoco’ in Amsterdam. Of heeft u de boekenberg, een bibliotheek in Spijkenisse, gezien? Jacob van Rijs, medeoprichter van MVRDV, zegt over het idee voor de plek van huys tijdverdrijf het volgende: “Het idee verbeeldt de dynamiek van de zee in zijn oneindige beweging. Het maakt de aanwezigheid van de zee voelbaar en zichtbaar op verschillende manieren waarmee de impact van het object verder reikt dan de plek zelf.”

Procedures

Op dit moment is het idee nog een concept, daarna wordt gekeken hoe we dit concept realistisch in de praktijk kunnen brengen. Een daadwerkelijk nieuw kunstwerk staat er pas over minimaal een jaar. Als dan de procedures van de openbare ruimte ingaan, worden uiteraard ook de direct omwonenden geïnformeerd over deze procedures. In de tussentijd willen we op verschillende manieren nog steeds graag van inwoners weten hoe zij het gebied, zoals het plein, beleven. Sport u er vaak? Komt u er wandelen? Mijmeren over zee? Daarover meepraten kan, u hoort op welke manier en waar via de verschillende kanalen van Den Helder Verbindt.

Wat, waar en wanneer?

In de keykegzaal van theater De Kampanje is er vanaf 19.30 uur plek voor 120 mensen om het ontwerp te bekijken. Meld u zich aan via het formulier op www.denhelderverbindt.nl.
Meer info over het bureau vindt u op www.mvrdv.nl, meer info over het traject op de dijk vindt u op www.denhelderverbindt.nl.