JULIANADORP - Eind januari en begin februari 2018 krijgen de inwoners van Julianadorp een oranje afvalbak voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De plastic inzamelzakken behoren in deze wijk dan tot het verleden. Restafval brengen de Julianadorps vanaf dat moment naar de verzamelcontainer in de buurt.

Om toegang te krijgen tot de ondergrondse container stuurt HVC de inwoners een afvalpas toe.

Afvalcoaches de wijk in

Zodra de plastic afvalbakken zijn bezorgd, gaat een HVC-team van afvalcoaches de wijk in. Zij gaan in gesprek met inwoners, geven tips hoe afval scheiden eenvoudiger en nog beter kan. Inwoners kunnen zelf ook aangeven waar ze tegenaan lopen. Op deze manier hopen we tot een betere afvalscheiding te komen. En dat komt weer ten goede aan de kwaliteit van de grondstoffen die kunnen worden hergebruikt.

Wilt u in gesprek met een afvalcoach?

Voor iedereen zal het best even wennen zijn: zelf je restafval wegbrengen. Als u graag tips wilt hoe u restafval kan verminderen, kan een afvalcoach bij u langs komen. Bel dan met HVC via 0800-0700. Indien mogelijk komen ze bij u langs. De coaches zijn tot in april 2018 actief in Julianadorp.

Wat mag er in welke bak?

Kijk op de website www.hvcgroep.nl of in de HVC afval-app welk afval waar hoort. Op de Facebookpagina van HVC groep worden wekelijks tips gedeeld die u op weg helpen om uw afval nog beter te scheiden.