DEN HELDER - Is het u opgevallen? Onlangs zijn in uw wijk – en dus ook in uw straat – oranje haken gemonteerd aan lichtmasten. Aan deze haken kunt u vanaf de eerstvolgende ophaalronde uw plastic inzamelzakken met plastic, blik en pak ophangen. Wanneer HVC hiervoor in uw buurt langskomt, kunt u nazien op de afvalkalender via www.hvcgroep.nl

Deze oranje haken zijn vorig jaar als proef opgehangen in een aantal straten in Tuindorp en de Van Galenbuurt. Dit bleek een groot succes. Groot voordeel is dat de plastic inzamelzakken niet meer op de grond liggen waardoor katten en vogels de zakken minder snel kapot maken. Zo is er dus minder last van zwerfval. Ook wordt op deze manier het wegwaaien van de zakken voorkomen.

Ik verzoek u vanaf de eerstvolgende ophaaldag uw inzamelzak(ken) met plastic, blik en pak aan de daarvoor bestemde haak aan de dichtstbijzijnde lichtmast op te hangen. Vanaf deze ophaalronde worden alleen de plastic zakken aan de haken nog meegenomen.

Zet de zak dus niet meer aan de straat, maar hang ‘m – op de aanbieddag volgens de afvalkalender en vóór 07.30 uur - op!

Bijzonder is dat de haken van Helderse makelij zijn en de vorm en kleur van een ‘plastic-hero’ hebben. De ‘plastic-hero-haak’ is ontwikkeld door Bertus Kramer uit Den Helder. ‘Gewone’ haken rond lichtmasten worden voor dit doel al in meer gemeenten gebruikt. Dat één van onze inwoners deze speciale haak heeft ontworpen, is natuurlijk fantastisch. Wellicht volgens straks meer gemeenten dit Helderse voorbeeld.

Heeft u nog vragen over deze nieuwe manier van het aanbieden van uw inzamelzakken voor plastic, blik en pak? Neemt u dan contact op met de heer L. Kronenburg van de gemeente Den Helder. Hij is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente 14 0223.