DEN HELDER - Het voorjaar breekt aan en dat is voor veel mensen aanleiding om in de tuin aan de slag te gaan om te snoeien, schoffelen en onkruid te wieden. Wist u dat uw snoeiafval kan worden verwerkt tot hoogwaardige compost en elektriciteit? HVC biedt vanaf donderdag 6 april tot en met donderdag 18 mei een extra service door uw snoeiafval op te halen.

U maakt hiervoor online een afspraak via www.hvcgroep.nl. Hier vindt u de knop ‘grofafval melding’ en kunt u uw snoeiafval aanmelden. U kunt ook via de HVC klantenservice een afspraak maken om uw snoeiafval op te laten halen. Dit kan per e-mail naar klantenservice@hvcgroep.nl of telefonisch via 0800-0700 (op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur).

Hoe aanbieden?

Het snoeiafval moet u tilbaar en gebundeld aanbieden. Een bos mag maximaal 1,50 meter lang zijn en niet meer dan 25 kilo wegen. Nadat u een afspraak heeft gemaakt, legt u het snoeiafval op de afgesproken dag klaar op de plaats waar u normaal uw afvalbak neerzet op de ophaaldag. In het geval van een ondergrondse container, legt u het snoeiafval daar bij.

Zelf brengen?

Natuurlijk bent u meer dan welkom om uw snoeiafval zelf in te leveren bij het afvalbrengstation aan de Schootenweg 1. Snoeiafval en grof huishoudelijk afval kunt u hier gedurende het hele jaar afgeven.