DEN HELDER - Vanaf vrijdag 5 mei 19.00 uur tot en met maandagochtend 6.00 uur is het Stationsvoorplein afgesloten voor al het verkeer. In dit weekeinde sluit de aannemer de nieuw aangelegde weg aan op de oude verbindingen (de Parallelweg ter hoogte van het busstation en de Middenweg ter hoogte van de Vijfsprong).

Alle werkzaamheden worden dit weekeinde uitgevoerd. Daarmee beperken we de overlast zoveel mogelijk. Om deze planning te halen wordt wel dag en nacht doorgewerkt. Wij hebben de aanwonenden hierover op een eerder tijdstip geïnformeerd en om hun begrip gevraagd.

Wat is er precies afgesloten

Het gehele gebied voor het station is afgesloten voor verkeer. De Gravenstraat, de Beatrixstraat en het Julianaplein zijn daardoor niet toegankelijk vanaf de Parallelweg en de Middenweg. Het station en busstation blijven bereikbaar te voet of met de fiets (aan de hand). Een aantal busroutes wordt aangepast (zie kader).

Omleidingsroute

Verkeer wordt met borden omgeleid. Vanaf de Middenweg loopt de omleidingsroute door het centrum via de Polderweg/Prins Hendriklaan – Kanaalweg – Weststraat. Vanaf de Kievitstraat rijdt u de route via Ruyghweg - Fabrieksgracht. De nood- en hulpdiensten zijn natuurlijk geïnformeerd over de afsluiting.

Ziekenhuisbezoek

Lijn 30 rijdt dit weekeinde niet langs het ziekenhuis. Lijn 32 alleen tijdens haar rit van Den Helder naar Julianadorp. Het ziekenhuis is verder te bereiken met lijn 31. Deze stopt op beide NS stations.