DEN HELDER - Zo’n 190 vergunninghouders in Den Helder bezochten op donderdag 13 april de participatiemarkt in theater de Kampanje. Een succesvolle bijeenkomst voor zowel deelnemers als aanwezige organisaties.

Wethouder Pieter Kos: "Medewerkers van de gemeente en diverse organisaties hebben een markt georganiseerd waar blijkbaar grote behoefte aan was. De ontmoetingen en afspraken die op deze markt zijn gemaakt, zullen mensen verder helpen in hun ontwikkeling naar een succesvolle integratie in ons mooie Den Helder." 

De markt was gericht op vrijwilligerswerk, het verzorgen van opleidingen of het bieden van werkervaring. Pieter Kos is blij met de medewerking van de Helderse organisaties op de participatiemarkt: “Het is belangrijk dat vanuit de samenleving meer betrokkenheid komt met vergunninghouders. Zodat zij beter deel uit kunnen maken van onze stad. Fantastisch ook dat er bedrijven zijn die werkervaringsplaatsen aanbieden. Dat mogen er wat mij betreft nog meer worden. Als gemeente richten we ook een aantal werkervaringsplaatsen in.”