DEN HELDER - Wie kan er dit jaar rekenen op de culturele innovatieprijs van de gemeente? Dat maakt cultuurwethouder Trees van der Paard bekend tijdens het Cultuurcafé op dinsdag 9 mei. Acht organisaties hebben een idee aangeleverd naar aanleiding van een oproep van de gemeente. Zij kunnen in aanmerking komen voor (een deel van) de 20.000 euro die de gemeente heeft te verdelen voor vernieuwende, prikkelende ideeën op het gebied van cultuur.

De gemeente wil Den Helder met cultuur verrijken en de stad ook sterker als cultureel hart van de regio neerzetten. Dat betekent dat de Helderse culturele instellingen hun aanbod moeten blijven verbreden met nieuwe culturele initiatieven. Dat vraagt onder meer om cultureel ondernemerschap en vooral op artistiek onderscheidend vermogen. Om de instellingen te stimuleren te komen met vernieuwende initiatieven of experimenten in de kunst of cultuur, heeft de gemeente jaarlijks een innovatiesubsidie beschikbaar. Voor dit jaar is dat 20.000 euro.

Acht organisaties hebben aan de oproep van de gemeente gehoor gegeven. Inmiddels heeft de jury, (bestaande uit cultuurwethouder Trees van der Paard, Sascha Baggerman -projectleider bij Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen en voormalig bestuurder bij de provincie Noord-Holland-, de cultuurmakelaar en de gemeentelijke beleidsadviseur cultuur) bepaald welke inzending een subsidie waard is. Welke dat is (of zijn), wordt bekend gemaakt op dinsdag 9 mei tijdens het Cultuurcafé dat het Cultuurplatform organiseert. Iedereen die kunst en cultuur een warm hart toedraagt, is hierbij van harte welkom. De locatie wordt later bekend gemaakt.