DEN HELDER - Het Jongeren Interventie Team (JIT) trof vorige week vrijdag, tijdens een controle in Julianadorp en Den Helder, alcohol en drugs aan bij minderjarigen. De jongeren kunnen een proces-verbaal of een doorverwijzing naar bureau HALT tegemoet zien. Van alle betrokken jongeren zijn de ouders in kennis gesteld.

Julianadorp Bij een frisfeest (alcoholvrij-feest) dat werd gehouden in Vliet 60 bleek dat een aantal jongeren van 13,14 en 17 jaar hadden voorgedronken. Deze jongeren werden door de oplettende organisatie overgedragen aan het JIT-team. Ook werd een jongen van 15 jaar betrapt met softdrugs.

Den Helder Rond het kermisterrein trof het team een minderjarige aan met softdrugs. Daarnaast was er in twee gevallen sprake van alcoholbezit bij jongeren onder de 18 jaar.

JIT team Het JIT is een samenwerkingsverband tussen gemeente en politie waarbij handhavers en politie- agenten samen op pad gaan. Zij proberen op die manier problemen bij jongeren zo vroeg mogelijk te signaleren, zodat kan tijdig kan worden ingegrepen. Vaak ligt er een verband met alcohol en drugs. Wanneer het JIT ongeregeldheden constateert, worden de ouders van de betrokken jongeren hiervan in kennis gesteld.