NEDERLAND - Op 14 oktober aanstaande wordt in honderden steden in 50 verschillende landen een internationaal evenement georganiseerd genaamd de Walk For Freedom

Ook Nederland is goed vertegenwoordigd. In Nederland wordt de Walk For Freedom gelopen in Groningen, Assen, Hoogeveen, Den Helder, Zwolle, Amsterdam, Amersfoort, Zutphen, Ede, Doetinchem, Nijmegen, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Goes, Breda, Tilburg en Maastricht.

Het doel van deze loop, georganiseerd door de internationale organisatie A21, is om bewustwording te creëren over de miljoenen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij. Door fondsen te werven en duizenden mensen op de been te krijgen voor dit doel, gelooft A21 dat dit een sneeuwbaleffect zal hebben als het gaat om de redding en het herstel van mensen die uitgebuit worden.

A21 zet zich met 12 kantoren wereldwijd in voor de afschaffing van moderne slavernij. Ze bereiken kwetsbare mensen door evenementen, trainingen en het geven van voorlichting op scholen. Daarnaast ondersteunt A21 de politie bij het redden van slachtoffers en staat hen bij tijdens rechtszaken. Tevens biedt A21 nazorg aan overlevenden.
Het Nederlandse kantoor van A21 richt zich voornamelijk op preventie en fondsenwerving. Veel mensen zijn zich nog niet bewust zijn dat slavernij nog steeds bestaat of denken dat mensenhandel alleen in grote steden, in één bepaalde sector, voorkomt. Met een evenement als de Walk For Freedom wil A21 aan Nederlanders laten zien dat mensenhandel overal voor kan komen en dat mensen vandaag de dag nog op allerlei verschillende manieren worden uitgebuit.

Walk For Freedom

De Walk For Freedom is te herkennen aan deelnemers in zwarte outfits die in enkele colonne lopen. Deze colonnes komt men wereldwijd tegen, van onder de Eiffeltoren in Frankrijk en de Walk of Fame in Hollywood tot aan verschillende steden in Nederland.

Stap voor stap verschil maken

“We zijn er van overtuigd dat slavernij in onze tijd kan worden afgeschaft. De Walk For Freedom is een evenement dat enorm veel impact heeft. Het is tastbaar, praktisch en haalbaar voor een ieder die hier aan mee wil doen. Iedereen kan de straat op gaan en stap voor stap een verschil maken,” zegt Christine Caine, oprichtster van A21.