DEN HELDER - Op veel fietspaden in Julianadorp en Den Helder staan palen met als doel auto’s te weren. Deze obstakels leiden soms tot verkeersonveilige situaties. Reden om een deel van de palen te verwijderen en een deel te vervangen voor fietsvriendelijkere palen.

In de afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar de functie van de palen op Helderse fietspaden. Bij deze eerste inventarisatie zijn in totaal 66 locaties door heel Den Helder en Julianadorp bekeken.

Uit het onderzoekt blijkt dat een groot aantal betonnen palen geen nut (meer) hebben en dus weg kunnen. Daar gaan we na de zomervakantie mee beginnen.

Natuurlijk zijn er ook locaties waar een paal wel noodzakelijk blijft. Op deze plekken worden de bestaande betonnen, kunststof of ijzeren palen zoveel mogelijk vervangen door flexibele, fietsvriendelijk palen. Daarnaast brengen we inleidende belijning nabij de fietspalen aan om de palen duidelijker zichtbaar te maken.

Eind 2017 willen wij alle 66 locaties veiliger hebben gemaakt voor de gebruikers. Volgend jaar pakken we de overgebleven locaties aan.