255 Helderse kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, kunnen op pakjesavond toch een cadeau van Sinterklaas verwachten. Een aantal medewerkers van de gemeente van de afdeling Sociaal Domein, team Jeugd,  heeft namelijk het initiatief genomen om 'Actie Pepernoot' een handje te helpen.

Met Actie Pepernoot bezorgt het Nationaal Fonds Kinderhulp, gesteund door de Vriendenloterij, jaarlijks minstens 50.000 kinderen de magie van pakjesavond. Kinderhulp zet zich in voor kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Om te zorgen dat zij met Sinterklaas niet buiten de boot vallen vanwege geldgebrek, helpt het fonds hen met cadeaus die van te voren worden ingekocht en vervolgens worden verdeeld. Maar hoe bereik je die kinderen?

De gemeentehulpjes van Sinterklaas hebben kinderen uit Den Helder geselecteerd en aangemeld bij Actie Pepernoot. Het resultaat is dat 255 kinderen op 5 december niet door Sinterklaas worden vergeten! De cadeautjes worden op woensdagmiddag 30 november afgeleverd bij het Sociaal Domein, waar de ouders van de geselecteerde kinderen de pakjes kunnen ophalen. Ook de stichting Speelotheek haalt een aantal pakjes op, om zo nog meer kinderen pret te bezorgen.

Nu al staat vast dat de gemeente ook volgend jaar Sint weer een handje helpt met actie Pepernoot. Iedereen kan de actie Pepernoot steunen en een kind uit de doelgroep laten meegenieten van het Sinterklaasfeest. Kijk hiervoor op http://actiepepernoot.nl .