DEN HELDER - Motorracer Finn de Bruin ontvangt donderdag 29 juni uit handen van burgemeester Koen Schuiling de gemeentelijke Sportprijs 2017. Finn is een jong talent in de motorsport. Vorig jaar werd hij wereldkampioen in de KTM RC 390 klasse. De gemeentelijke Sporttrofee 2017 gaat naar Gerard Kaper, al ruim 23 jaar algemeen penningmeester van MSV Zeemacht. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het jaarlijkse sportgala, dat wordt gehouden in de stadshal van theater de Kampanje. 

De gemeente Den Helder huldigt jaarlijks haar sportkampioenen van het afgelopen seizoen met een sportprijs, sporttrofee en met sportpenningen. Hiermee wil de gemeente de sportprestaties van haar inwoners én de inzet van vrijwilligers bij de sportverenigingen stimuleren. De gemeentelijke Sportprijs gaat naar een sporter, club of team die/dat zeer goede prestaties heeft geleverd en daarmee een positieve bijdrage levert aan de sport in onze gemeente. De prijs bestaat uit een oorkonde, een sculptuur, bloemen en een cheque ter waarde van € 500,00. De Sporttrofee is een erkenning van het werk dat veel vrijwilligers verrichten om de sport in Den Helder mogelijk te maken en te promoten. De prijs gaat dan ook naar een persoon of organisatie die zich op sport-organisatorisch gebied al jaren bijzonder verdienstelijk maakt en daarmee direct of indirect in belangrijke mate bijdraagt tot de sportbeoefening en/of sportbeleving in de gemeente. De Sporttrofee bestaat uit een oorkonde, herinneringsschild en bloemen.

Parade 

Burgemeester Koen Schuiling en sportwethouder Trees van der Paard reiken tijdens het sportgala ook zo’n 40 sportpenningen en –medailles uit aan de aangemelde (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen. Dat gebeurt tijdens de parade der kampioenen. Daaraan doen zowel individuele sporters als sportteams mee. Sporters die een kampioenschap hebben behaald dat is erkend door een aan het NOC*NSF gelieerde bond krijgen een sportpenning. Wie een kampioenschap heeft behaald bij een bond die niet is aangesloten bij NOC*NSF krijgt een medaille.   De gemeentelijke Sportprijs en Sporttrofee worden sinds 1970 jaarlijks uitgereikt. Het college besluit wie de prijzen krijgt op voordracht van de Sportfederatie, een overkoepelende organisatie waarin de georganiseerde sport in Den Helder is vertegenwoordigd. Het sportgala wordt namens de gemeente georganiseerd door Sportservice Den Helder.