DEN HELDER - Van 25 tot en met 28 september zijn er rijvaardigheidstrainingen voor de bestuurders van een scootmobiel. De training duurt een middag en is gratis. Ook kan uw scootmobiel ter plekke worden gecontroleerd en kunnen eventuele technische mankementen worden verholpen.

Het is belangrijk dat bestuurders van een scootmobiel op een veilige manier aan het verkeer deelnemen. De gemeente organiseert voor de tweede maal dit jaar de training, zodat alle bestuurders van een scootmobiel het gebruik van dit hulpmiddel kunnen optimaliseren waardoor de rijvaardigheid verbetert. Alle bestuurders van scootmobielen zijn van welkom op de training. Het maakt dus geen verschil of u een scootmobiel van de gemeente gebruikt (in kader van Wet maatschappelijke ondersteuning) of dat u ‘m zelf heeft aangeschaft.

De training

De trainingen vinden plaats in Sporthal De Brug in de wijk De Schooten en worden verzorgd door

JenS Beenhakker, de leverancier van de Wmo-hulpmiddelen. De cursus duurt een middag en bestaat uit een praktisch gedeelte en een theoretisch gedeelte. Per keer kunnen dertig deelnemers meedoen.

Parcours

Onder leiding van deskundige instructeurs leggen de deelnemers een parcours af en kunnen zij diverse situaties oefenen. Tevens wordt informatie gegeven over de regels die gelden wanneer met de scootmobiel aan het verkeer wordt deelgenomen.

Aanmelden

U meldt u aan voor de cursus via www.jensbeenhakker.nl. Of telefonisch via 0224-551956.