DEN HELDER - Het snoeiseizoen voor de taxus komt er weer aan. Wist u dat het snoeisel van de taxus een basisgrondstof is voor chemotherapie? Lever daarom gesnoeide taxusscheuten tussen 15 juni en 31 augustus in te leveren bij het afvalbrengstation aan de Schootenweg,in de bak van ‘Vergroot de hoop’.

De Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof voor chemokuren. Elke volle bak met 1 kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. De Taxus Baccata komt niet overal in de wereld voor, maar wel veel in Nederland. Daarom is het snoeisel van uw taxushaag ook zo waardevol. Bovendien doneert stichting ‘Vergroot de Hoop’ per volle bak met taxussnoeisel ook nog eens 30 euro aan Stichting Pink Ribbon.

Hoe kan ik bijdragen?

Vang het snoeisel apart op in een doek of zeil. Verzamel de jonge taxusscheuten in lengtes van maximaal 30 centimeter. Vanaf woensdag 15 juni 2017 staat er op het afvalbrengstation een speciale bak van stichting Vergroot de Hoop. Hier kunt u uw taxussnoeisel in kwijt. Het afvalbrengstation aan de Schootenweg is op de volgende dagen en tijden geopend:

Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 16.00 uur
Zaterdag: van 09.00 uur tot 13.00 uur

Vergroot de hoop

HVC organiseert deze de taxus-inzameling jaarlijks samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting zet zich in in de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk jong taxussnoeisel in te zamelen. Meer informatie over de actie van Vergroot de Hoop vindt u op www.vergrootdehoop.nl