DEN HELDER - Tegenover de mooiste bibliotheek van de wereld ligt het op één na beste theaterrestaurant van Nederland.


“Héérlijk eten op de mooiste plek van Nederland!” Volgens artiesten en theaterbezoekers is Restaurant Stoom zo het beste te omschrijven en daardoor verdiende het restaurant een knappe 2e plek als beste theaterrestaurant van Nederland.


Theaterkrant en vakblad Theatermaker gingen op zoek naar het beste theaterrestaurant van ons land. Wat is de allerbeste plek om voorafgaand aan een voorstelling te eten? Waar zijn de menu’s snel en lekker? Waar is de beste prijs-kwaliteitverhouding? Waar kom je het beste in de stemming? En waar zitten de interessante mensen?


Artiesten en bezoekers mochten een stem uitbrengen op hun beste theaterrestaurant. De organisatie ontving 225 mailtjes met daarin tips voor 146 verschillende restaurants. Het restaurant bij Theater de Kring in Roosendaal werd het meest getipt bij deze zoektocht en kwam dus als beste uit de test.
Restaurantmanager van Stoom Wendy Houdijk is enorm trots op deze mooie 2e plek. “Juist omdat het een publieksprijs is, is deze tweede plek extra waardevol”. En niet alleen Wendy is blij. Directie en medewerkers van Restaurant Stoom en Theater de Kampanje zijn trots dat het op één na beste theaterrestaurant van Nederland in Den Helder staat.


Theaterrestaurant Top Tien 2019
1. Brasserie Over de Tong, Tongerloplein, Roosendaal
2. Restaurant Stoom, Willemsoord, Den Helder


In 2015 gebouwd in een voormalige stoomwerkplaats van de Koninklijke Marine. In het interieur daarom nog steeds veel glas, baksteen, hout en staal. Met een serre met haard en een terras aan het werfkanaal. Direct naast theater De Kampanje. Héérlijk eten op de mooiste plek van Nederland! / Het gebouw is prachtig en authentiek, met een fraai uitzicht / horende bij de mooiste schouwburg van Nederland en gelegen tegenover de tot mooiste ter wereld uitgeroepen bibliotheek / Parel van Den Helder / Héérlijk en mooi opgemaakt eten met goud bestek


3. Theatercafé en restaurant De Smoeshaan, Leidsekade, Amsterdam
4. Restaurant Bouwkunde, Klooster, Deventer
5. Restaurant Klunder, Canadaplein, Alkmaar
6. Restaurant Lucebert, Louis Bouwmeesterplein, Tilburg
7. ITA Brasserie, Leidseplein, Amsterdam
8. Kar-Ma’s Keuken, Leeuwenbrug, Deventer
9. Grand Café DeLaMar, Marnixstraat, Amsterdam

10. MUZE – eten en drinken, Nicolaasstraat, Zaandam