DEN HELDER - Eind februari starten gratis rijvaardigheidstrainingen voor de bestuurders van een scootmobiel. Iedereen die in Den Helder/Julianadorp woont en een scootmobiel rijdt is van harte welkom. Er zijn trainingen in Sporthal Sportlaan en Sporthal Julianadorp.

Het is belangrijk dat bestuurders van een scootmobiel op een veilige manier aan het verkeer deelnemen. Daarom hebben we besloten alle bestuurders van een scootmobiel een training aan te bieden om het gebruik van dit hulpmiddel te optimaliseren.

De scootmobiel is één van de maatwerkvoorzieningen die de gemeente aanbiedt aan haar inwoners in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wie op deze manier in het bezit van een scootmobiel is gekomen, heeft bij de levering een instructie ontvangen over het gebruik. Mogelijk is dit voor velen al weer enige tijd geleden en is de bestuurder toe aan een opfriscursus. Ook voor bestuurders die zelf een scootmobiel hebben aangekocht kan dit natuurlijk het geval zijn. Tijdens deze cursus kunnen de deelnemers ook extra rijvaardigheden ontwikkelen.

Deskundige trainers
De trainingen worden verzorgd door JenS Beenhakker (leverancier van Wmo-hulpmiddelen). De opfriscursus duurt een dagdeel (ochtend of middag) en bestaat uit een praktisch gedeelte en een theorie gedeelte. Per keer kunnen dertig deelnemers meedoen. De trainingen vinden plaats in Sporthal Sportlaan en in Sporthal Julianadorp. Tijdens de cursus leggen de deelnemers onder leiding van deskundige instructeurs een parcours af. Ook worden diverse situaties geoefend. Verder gaan de trainers in op de regels die gelden wanneer met de scootmobiel aan het verkeer wordt deelgenomen.

Tijdens de trainingsdagen zijn ook medewerkers van JenS Beenhakker aanwezig om de scootmobiel te controleren en eventuele technische mankementen te verhelpen.

Aanmelden
Alle cliënten die in het kader van de Wmo een scootmobiel in bezit hebben, zijn door de gemeente via een brief uitgenodigd om deel te nemen aan de rijvaardigheidstraining. Wie zelf een scootmobiel heeft gekocht en wil deelnemen aan de training, kan zich rechtstreeks aanmelden bij JenSBeenhakker, op het e-mailadres scootmobieltraining​@beenhakker.nl .

Voorkom ongelukken met de scootmobiel, volg de cursus!