JULIANADORP - Wilt u wel eens een andere route lopen dan de route naar de supermarkt? Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen? Gebruikt u een rollator? Wandel dan mee met de rollatorwandeling door Julianadorp, georganiseerd door Sportservice Den Helder, in samenwerking met Vrijwaard! De eerste wandeling is op woensdag 7 juni.

Rollatorwandeling door de wijk

Wanneer iemand afhankelijk wordt van een rollator wil dat niet zeggen dat je niets meer kunt. Het kan zelfs het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven! Bewegen zorgt voor bevordering van de algehele fitheid en brengt mensen met elkaar in contact.

Vanaf woensdag 7 juni wordt wekelijks gelopen in Julianadorp. Start- en eindpunt is Ontmoetingscentrum De Verbinding. Hier kunt u vanaf 10.00 uur binnenlopen en eventueel al een kopje koffie drinken. Om 10.30 uur start de wandeling die maximaal 30 minuten duurt en weer eindigt bij De Verbinding.Hier kan dan nog een kopje koffie gedronken worden (voor eigen rekening).

De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van Sportservice Den Helder. Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werkt u aan uw fitheid/conditie. Na een aantal weken merkt u dat u steeds langer kunt wandelen en dat het lopen u makkelijker afgaat!

Extra aanbod

Bij de 1e wandeling op 7 juni wordt de koffie aangeboden door Ontmoetingscentrum De Verbinding en Sportservice Den Helder. Na afloop van de wandeling op 14 juni is Ouderenwinkel Comfort & Welzijn Den Helder aanwezig voor een gratis rollatorcheck. Voor mensen woonachtig in het dorp behoort vervoer per busje naar de startlocatie tot de mogelijkheden.

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor de rollatorwandeling is niet nodig, zorg gewoon dat u uiterlijk 10.25 uur bij de startlocatie bent. Er zijn geen kosten aan verbonden. Deelname is op basis van eigen risico.

Maakt u gebruik van een ander loophulpmiddel? Ook dan nodigen wij u uit om mee te wandelen! Rolstoelgebruikers kunnen mee, mits zij zelf voor begeleiding zorgen.

Informatie

Voor meer informatie over de wandelactiviteit (en evt. busvervoer) kunt u contact opnemen met Lydia van Noord van Sportservice Den Helder. Telefoon 0223 – 68 47 26 of lvannoord@sportservicenoordholland.nl.