We werken aan de wegen: Huisduinerweg, Fabrieksgracht, tunneltje Brakkeveldweg en Breewijd

Door Redactie op Woensdag 11 oktober 2017 15:57  Regionaal  breewijd, huisduinerweg, tunneltjeBron: Gemeente Den Helder


We werken aan de wegen:  Huisduinerweg, Fabrieksgracht, tunneltje Brakkeveldweg en Breewijd

DEN HELDER - Afgelopen week is op een aantal wegen gestart met werkzaamheden. Ook de komende weken wordt er aan de wegen gewerkt. Zo is het tunneltje Brakkeveldweg de komende twee weken alleen toegankelijk voor voetgangers. Ook de Fabrieksgracht is komende week gesloten voor doorgaand verkeer. De Huisduinerweg gaat aanstaande maandag voor drie dagen dicht. De Breewijd is in de eerste week van november ook op delen afgesloten.

Tunneltje Brakkeveldweg

De waterballetten in het tunneltje Brakkeveldweg van afgelopen perioden gaan tot het verleden behoren. De waterafvoer die al een tijdje stuk is, wordt gerepareerd. Een kraan legt de nieuwe rioolpijp en stort het beton. Hier is nog maximaal twee weken voor nodig. In deze periode kunnen alleen voetgangers gebruik maken van het tunneltje.

Fabrieksgracht

Komende week is de Fabrieksgracht nog afgesloten voor doorgaand verkeer. Hier komt een extra voetgangersoversteekplaats (zebra) zodat kinderen veilig kunnen oversteken naar de nieuwe sportkooi op het Vinkenterrein. Dit werk duurt tot vrijdag 13 oktober. Dan zijn ook de lichtmasten aangelegd en de trottoirs aangepast.

Huisduinerweg

De Huisduinerweg krijgt een nieuwe asfaltlaag. Het gaat hier om het gedeelte tussen de Tuintjesweg en de inrit naar het parkeerterrein van het ziekenhuis. Het ziekenhuis is deze drie dagen wel gewoon bereikbaar via de Timorlaan en de Prins Willem-Alexandersingel. De Huisduinerweg is afgesloten van maandag 16 tot en met donderdag 19 oktober.

Breewijd

Langs de Breewijd komt een vrijliggend fietspad en wordt het asfalt van de rijbaan vervangen. Het werk is in drie fasen opgedeeld. Aannemer BAM informeert de bewoners via een bewonersbrief en de Facebookpagina Noorderhaaks Julianadorp. Van maandag 30 oktober tot vrijdag 3 november is de Breewijd gedeeltelijk afgesloten. Natuurlijk blijven alle woningen bereikbaar, zij het soms met tijdelijke doorgangen. Van vrijdag 3 november tot maandag 6 november is de rotonde Breewijd/ Van Foreestweg dicht wegens aanpassingen. Verkeer wordt omgeleid.

Tussen maandag 30 oktober 07.00 uur en maandag 6 november 07.00 uur rijden buslijn 30 en 32 niet over de Van Foreestweg en Breewijd. De buslijn wordt tijdelijk omgeleid via de Langevliet en Zuiderhaaks.