Het eerste team van basisschool De Dijk werd woensdagmiddag 16 november Helders kampioen trefbal 2016. In de finale werd de Windwijzer 3 verslagen

Maar liefst 230 kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Den Helder en Julianadorp, verdeeld over 23 teams, hadden zich ingeschreven. De organisatie was in handen van Sportservice Den Helder. 
Na de poulewedstrijden bleven uiteindelijk vier teams over die uit gingen maken wie er met de eerste prijs en medailles vandoor zouden gaan. In de troostfinale was uiteindelijk De Comeniusschool net wat sterker dan de Windwijzer 5. ‘Goud’ was er  voor de Dijk 1 nadat zij na de speeltijd de meeste kinderen over hadden in hun hoofdvak. Eerder in deze wedstrijd kropen zij door het oog van de naald nadat ze nog maar 1 speler over hadden. Toch wisten zij dit nog om te draaien en was er de winst voor de Dijk 1.
Het fanatisme straalde er vanaf, waarbij de sportiviteit niet uit het oog werd verloren. Deelnemende scholen werd van tevoren gevraagd aandacht te schenken aan ‘fair play’. Dankzij de inzet van leiders en spelleiders kan er worden teruggekeken op een mooie middag.
Uitslag:
1.    De Dijk 1
2.    De Windwijzer 3 
3.    Comeniusschool 1
4.    De Windwijzer 5