DEN HELDER - Na een hartinfarct, hartoperatie of dotterbehandeling is het belangrijk uw conditie op peil te brengen en te houden. Het herwinnen van zelfvertrouwen is natuurlijk ook zeer belangrijk. Daarom biedt de ex-hartpatiënten vereniging uit Den Helder e.o. de mogelijkheid om samen met lotgenoten aan sport en bewegen te doen. Bij elke sportactiviteit die de ex- hartpatiëntenvereniging biedt, zijn deskundige hulpverleners aanwezig om bij calamiteiten op juiste wijze te handelen.

De ex- Hartpatiënten vereniging uit Den Helder e.o. doet elke donderdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur aan sport en bewegen in de Kompas school Drs F Bijlweg 234 Den Helder. Tijdens dit sportuur komen verschillende sporten aan bod. Zo kunt u denken aan: loopoefeningen, badminton of volleybal. De groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen.

Het is ook mogelijk het sport en bewegen te combineren met zwemmen in zwembad Aquacentrum Den Helder

Het zwemmen vindt plaats op maandag en dinsdag van 18.00 uur tot 19.00 uur

Het doel van de ex- hartpatiëntenvereniging is om op verantwoorde wijze sport en bewegen aan te bieden en de conditie en het zelfvertrouwen gunstig te beïnvloeden.

Tijdens het sport en bewegen worden er verschillende sport- en spelvormen gedaan.

Zo is het bij de activiteit zwemmen, op elke maandag en dinsdag van 18:00 uur tot 19:00 uur in zwembad Aquacentrum Den Helder mogelijk om deel te nemen aan vormen van aquafitness, jogging en vrij zwemmen.

Alle lessen zowel in de sportzaal als in het zwembad staan onder leiding van kaderleden met deskundige opleiding.

Het motto van de ex- hartpatiëntenvereniging luidt dan ook: ‘Alles mag maar niets moet!’

Voor het zwemmen met de groep ex- Hartpatiënten kunt u terecht in zwembad het Aquacentrum Den Helder, Het Nieuwland 2, Den Helder.

Het sporten vindt plaats in de Kompas school Drs F.Bijklweg234 Den Helder

Voor informatie over sport en bewegen en het zwemmen kunt u contact opnemen met Mw. A. Makkes (0223) 64 44 98 a.makkes@quicknet.nl