DEN HELDER - Het zat er een beetje aan te komen. Na het nipte verlies tegen Rotterdam van vorige week heeft Den Helder Suns zaterdagavond de eerste winstpunten bij kunnen schrijven. De ploeg van coach Peter van Noord won met 76-73 van het op de derde plaats staande Zwolle en dus kon er gefeest worden in Den Helder.

Suns pakte de winst in het tweede kwart. De ploeg ging daarin van 13-15 naar 36-26 bij de rust. Dat gebeurde zonder de meest ervaren speler: Tsjoe de Paula. "We hebben tot het laatste moment gewacht, maar je moet niet met koorts op het veld gaan staan. Dus die hebben we lekker in z'n bed laten liggen", vertelt Van Noord. Even leek het in de slotfase nog mis te gaan, maar uiteindelijk bleef Den Helder Suns aan de goede kant van de score met 76-73. "De zege was onverwacht, maar wel verdiend gezien de prestatie die de jongens hebben neergelegd op het veld", concludeert de Amsterdammer.

Quinterian McConico was topscorer bij de Heldenaren met 24 punten, Lavont Dority kwam tot 18 punten en Alex Laurent scoorde 13 punten. De overwinning resulteerde in een uitbarsting van feestvreugde. Maar om daarna ook de kroeg in te gaan ging voor coach Peter van Noord een stapje te ver: "Ik ging niet de kroeg in nee. Ik woon in Amsterdam en als je naar buiten kijkt begrijp je dat ik meteen in de auto ben gestapt na afloop."

De Heldenaren staan nog wel op de laatste plek met twee punten uit negen duels, maar zijn in ieder geval van de hatelijk nul verlost. "In de rest van het seizoen zullen we niet met een pijl omhoog gaan. Er zullen absoluut hobbels komen op de weg", vertelt Van Noord. "We moeten ons vasthouden aan de rooie stip op de horizon. The only way is up voor de Helderse organisatie op dit moment", aldus Peter van Noord.