JULIANADORP - Afgelopen zaterdag heeft in Julianadorp in MFC het Dorpshuis in Julianadorp de fittest en gezondheidsdag plaatsgevonden waarmee het project Julianadorp in beweging officieel van start is. Tijdens deze dag hebben zo’n 30 mensen zich aangemeld om mee te doen aan het beweegaanbod. Het was een zeer geslaagde dag.

120 dames en heren in de leeftijd van 65 jaar en ouder hebben de fittest gedaan en de gezondheidsdag bezocht. De deelnemers van de fittest konden middels acht onderdelen hun fitheid laten meten en na afloop heeft iedereen een advies gekregen over fitheid en een eventuele sport- en beweegkeuze. Elk onderdeel van de fittest stond onder leiding van enthousiaste vrijwilliger en die hebben zich de gehele middag ingezet om de deelnemers zo goed mogelijk alle onderdelen uit te laten voeren. Zo werd onder andere de bloeddruk, beenkracht en balans gemeten. Na afloop van de test hebben de deelnemers het gezondheidsplein bezocht waar de verschillende deelnemende sportverenigingen hun beweegaanbod toonden. Het beweegaanbod waar men vanaf 1 april aan mee kan doen is: sportief wandelen, een cursus zeker bewegen, walking football, 65+ fitness, easy tennis, ouderen gym bewegen in de beweegtuin en groepsfitness.

Meedoen aan de verschillende sporten kan middels een strippenkaart die te koop is bij Classic Gym in Julianadorp. Er kan gekozen worden voor één beweegaanbod, maar men kan ook aan alle verschillende sporten een aantal keer meedoen om zo te kijken welk beweegaanbod het beste bij de deelnemer past. De cursus zeker bewegen is een 12 weekse cursus waarin valpreventie een rode draad is. Ook het onderdeel voeding kwam tijdens de gezondheidsdag aan bod. Mariska Rinkel van Dieet & Co heeft diverse gesprekken gevoerd en advies gegeven over gezonde voeding en bewegen. Bij de Omring locatie Buitenveld wordt binnenkort ook een beweegtuin gerealiseerd.

Vanaf vandaag kan de strippenkaart tegen contante betaling bij Classic Gym worden aangeschaft en het beweegaanbod gaat van 1 april van start. Wilt u deelnemen aan het beweegaanbod of wilt u meer informatie, bezoek dan de website www.julianadorpinbeweging of bel tijdens kantooruren naar 0223-684726 en vraag naar Lydia van Noord van Sportservice den Helder